Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat de 50-jarige Nancy V. tien maanden de cel in voor betrokkenheid bij de moord op bloemenhandelaar Rolf Langenberg (69) uit Beets.

De officier van justitie verdenkt haar er onder meer van dat ze heeft geholpen het lichaam weg te halen om de moord te verhullen.

Langenberg werd tussen 27 september en 1 oktober 2014 vermoord. Hij is volgens het OM doodgeschoten in zijn woning en vervolgens verbrand in een grote, zelfgebouwde oven op zijn erf. Op het terrein zijn onder meer bloedresten en botfragmenten van hem aangetroffen.

Volgens het OM lijkt het erop dat John S. de bloemenman heeft vermoord. S. stierf afgelopen februari aan een ongeneeslijke ziekte. Hoewel hij de schuld in de schoenen van zijn toenmalige echtgenote V. schoof, kan volgens de officier niet worden bewezen dat zij het heeft gedaan.

Ook is niet aangetoond dat ze van tevoren wist dat Langenberg zou worden vermoord, meent het OM.

Camerabeelden

Wel is duidelijk, zoals ze ook zelf heeft toegegeven, dat V. heeft geholpen om het ongeveer 2 meter lange lichaam, dat verpakt was in landbouwplastic, in een kruiwagen te leggen. Dit deed ze naar eigen zeggen in een vlaag van verstandsverbijstering'. "Ik had moeten weglopen, ik had hem nooit moeten assisteren", zei ze tegen de rechtbank.

Volgens het OM is verder op camerabeelden te zien dat ze de dinsdag na de moord op de vuurplaats heeft opgeruimd en vervolgens menselijke resten op de stortplaats heeft gegooid.