Attractiepark de Efteling is nooit een concreet doelwit geweest van een aanslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag laten weten.

Het OM weerspreekt de berichtgeving van BN DeStem die ook is overgenomen door NU.nl.

"De Efteling is in het onderzoek naar een aangehouden 25-jarige vrouw uit Werkendam nooit een concreet doelwit geweest. Dat kan worden geconcludeerd uit het strafrechtelijke onderzoek. Er is geen dreiging geweest", aldus het OM.

Volgens de krant besprak de verdachte met vrouwelijke IS-sympathisanten het idee voor een aanslag bij de Efteling. Ze schreven dat "Nederland een cadeau moet krijgen dat lijkt op wat de broeders in Parijs en Brussel hebben gedaan".

Het OM verdenkt de vrouw formeel van "deelneming aan een organisatie met als oogmerk het plegen van terroristische misdrijven".

Efteling

De Efteling liet eerder donderdag al weten dat er nooit extra maatregelen zijn getroffen. ''Het dreigingsniveau is naar aanleiding van het nieuws niet aangepast. De overheid heeft geen noodzaak gezien om het dreigingsniveau aan te passen en destijds extra maatregelen te treffen."

"We hebben als Efteling nauw contact met deze inlichtingendiensten. Uiteraard zijn we in de Efteling altijd alert op opvallende of afwijkende zaken. Er is gelukkig veel sociale controle, waardoor die alertheid een natuurlijke bodem kent."