Twee verdachten die in de zaak rond de Franse terreurverdachte Anis B. werden gearresteerd en daarna zijn vrijgelaten, zijn opnieuw opgepakt. Het gaat om twee mannen van Antilliaanse afkomst uit Vlaardingen en Rotterdam.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou er een belastende verklaring zijn afgelegd door een van de verdachten in de zaak, zo schrijft NRC.

De twee werden in juli ook al opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij het leveren van munitie aan de terroristische organisatie waartoe B. en zijn medeverdachten volgens het OM deel van uitmaakten.

B. werd in maart in Rotterdam aangehouden nadat Frankrijk om zijn uitlevering had gevraagd, omdat zijn naam in een terrorisme-onderzoek was opgedoken. In het appartement aan de Rotterdamse Burgemeester Meineszstraat waar hij verbleef vond de politie zo'n 45 kilo munitie, waaronder kogels voor kalasjnikovs.

De Fransen verdenken B. van het voorbereiden van een verijdelde aanslag in Frankrijk eerder in maart. Twee Algerijnen werden samen met B. gearresteerd. Een daarvan kwam woensdag weer vrij. Deze persoon zou het contact tussen B. en de twee Antilianen hebben verzorgd. B. is inmiddels overgedragen aan Frankrijk.