Een man die zaterdagnacht een ruzie tussen twee groepen probeerde te sussen op de Wallen in Amsterdam en zwaar werd mishandeld, is maandagochtend overleden aan zijn verwondingen.  

Op zaterdagavond kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Oudezijds Achterburgwal.

Agenten gingen erheen en troffen een bewusteloze 32-jarige man aan. Ze reanimeerden het slachtoffer en een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis.

De 32-jarige man liep bij de mishandeling hersenletsel op en raakte in een coma. Volgens getuigen gebeurde dit nadat hij met vrienden twee ruziënde groepen uit elkaar probeerde te halen, zo meldt de politie maandag.

Video: Politie vertelt over vechtpartij op de Wallen

Beeldmateriaal

Bij die poging keerde een van de ruziënde partijen zich tegen het slachtoffer en zijn vrienden. Het gaat volgens de politie om drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk.

De man heeft volgens AT5 twee kleine kinderen en was in Amsterdam voor een vrijgezellenfeest. De bruiloft van de vriend zou aanstaande vrijdag zijn, maar wordt verschoven omdat het slachtoffer die dag wordt begraven. 

De politie is op zoek naar mensen die de vechtpartij hebben gezien en roept op eventueel gemaakt beeldmateriaal met de recherche te delen. De politie gaat mensen die rond het tijdstip van de ruzie in de buurt waren een sms sturen met de vraag of ze meer informatie hebben.