De aanrijding bij tankstation De Andel langs de A12 bij Gouda blijkt opzet, meldt de politie zondag. Het tankstation werd door de brand die onstond als gevolg van de aanrijding geheel verwoest. 

Kort voor middernacht reed een 33-jarige man uit Almere met hoge snelheid tegen het tankstation van Shell. De auto kantelde vervolgens en belandde op een pomp. De pomp vatte vlam en het tankstation brandde in korte tijd volledig uit. 

De man was volgens de politie van plan zichzelf van het leven te beroven. Hij kon ter plekke door een getuige bewusteloos uit zijn wagen worden getrokken.

Doodslag

De bestuurder zit vast en wordt verdacht van poging tot doodslag en brandstichting. Hij raakte als enige gewond; in het ziekenhuis werd een botbreuk in zijn elleboog geconstateerd.

Een medewerker van het tankstation drukte na het ongeluk op de noodknop waarna de leidingen werden afgesloten. Wel was er alsnog sprake van een vuurzee. Zowel het dak als de pompen stonden in brand, liet de voorlichter van de veiligheidsregio weten aan NU.nl.

Video: Tankstation bij Gouda brandt volledig uit

Tankstation bij Gouda volledig uitgebrand
Tankstation bij Gouda volledig uitgebrand

Brand meester

Kort na 1.00 uur 's nachts werd het sein brand meester gegeven. Wel was de brandweer nog enkele uren druk met nablussen. 

Weggebruikers moeten maandagochtend rekening houden met vertragingen volgens de Verkeersinformatiedienst. "De VID verwacht dat er in grote getale wordt gekeken naar de gevolgen van de brand, iets dat de doorstroming niet ten goede komt."