Een 33-jarige man uit Almere wordt zondag verhoord vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de brand die tankstation De Andel langs de A12 bij Gouda in de nacht van zaterdag op zondag volledig verwoestte. 

De man reed vermoedelijk met hoge snelheid het terrein op en botste tegen het tankstation. De auto kantelde en kwam in aanraking met een pomp, die daarop vlam vatte. 

De politie hield de man ter plekke aan en wil nu weten of er opzet in het spel was of dat de man onwel was geworden. Er is een onderzoek ingesteld.

Brand

De brand brak rond middernacht uit. Al gauw was sprake van een grote vuurzee. "Alles staat in brand: zowel het dak als de pompen zelf", vertelde een woordvoerder van de veiligheidsregio aan NU.nl. Het vuur heeft de overkapping en de pompeilanden verwoest. De gevel van de shop is zwaar beschadigd.

De brandweer had het vuur even na 1.00 uur onder controle, waarna het sein 'brand meester' werd gegeven. Het nablussen gaat volgens de brandweer voorlopig nog door. Veel hulpdiensten waren ter plaatse om te assisteren. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Video: Tankstation bij A12 brandt volledig uit

Verkeer

De Andel is gelegen tussen Gouda en Bodegraven in de richting van Utrecht. Tijdens de brand werd de A12 in beide richtingen afgesloten tussen Gouda en Reeuwijk. Rijkswaterstaat en de politie raadden mensen aan om via Den Haag en Alphen aan den Rijn om te rijden, over de A4 en de N11.

Rond 1.30 uur werd de A12 richting Den Haag weer vrijgegeven. Een uur later ging ook de weg richting Utrecht weer open. Om iets voor 8.00 uur werden ook de laatste twee rijstroken richting Utrecht vrijgegeven.

Weggebruikers moeten maandagochtend rekening houden met extra vertraging volgens de Verkeersinformatiedienst: "De VID verwacht dat er in grote getal wordt gekeken naar de gevolgen van de brand, iets dat de doorstroming niet ten goede komt."

Het tankstation en de bijbehorende verzorgingsplaats zijn voorlopig afgesloten.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl. Of stream uw beelden via de NUlive-app (iOS) en (Android).