Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen aankomend jaar tijdens Koningsdag een bezoek aan Tilburg. 

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekend gemaakt. Er zijn verder nog geen details bekend gemaakt over een programma of activiteiten. De burgemeester van Tilburg heeft de inwoners opgeroepen om ideeën hierover kenbaar te maken bij de gemeente. 

De Tilburgse burgemeester zei verder "blij en vereerd te zijn" met het aanstaande bezoek van de koninklijke familie op Koningsdag.

"Tilburg is een stad van mensen en verbinding. We gaan er dan ook samen met, door en voor de stad een onvergetelijke feestdag van maken. Een dag waarop we laten zien wat we als stad en als regio te bieden hebben."

Zwolle

Dit jaar bracht het koningspaar nog een bezoek aan Zwolle op de viering van Koningsdag op 27 april. 

In Zwolle werd lering getrokken uit de eerste Koningsdag 'nieuwe stijl' in 2015 in Dordrecht, waar het bezoek ruim een uur uitliep. Zo werd de route die de Oranjes aflegden korter, waren er geen binnenactiviteiten omdat die de vaart eruit haalden en werd er strenger gelet op de klok.

Zwolle koos met Koningsdag voor vier ankerpunten met elk een eigen thema, inclusief cultuur, een grote parade en sport, en tussen die verschillende onderdelen wandelde het gezelschap langs het publiek.