Politie laat beelden relschoppers bekerfinale zien

Het rechercheteam van de politie Rotterdam en Utrecht dat de rellen tijdens de bekerfinale bij De Kuip in Rotterdam onderzoekt, heeft woensdag foto’s van veertien vermoedelijke relschoppers op politie.nl geplaatst.

Rond 21.45 uur stonden er nog tien foto's op de site, nadat enkele verdachten zich in de loop van de middag en avond hadden gemeld. Ook liet de politie ze woensdagmiddag zien in het regionale opsporingsprogramma van RTV Utrecht, Bureau Hengeveld.

De politie heeft beeldmateriaal waaruit blijkt dat de veertien bij de ongeregeldheden betrokken waren na de voetbalwedstrijd op 24 april. De recherche heeft hun identiteit de afgelopen tijd echter nog niet kunnen achterhalen. Daarom is nu de hulp van het publiek ingeschakeld en worden de verdachten herkenbaar in beeld gebracht.

Sommige betrokkenen bij de rellen hebben zichzelf eerder wel gemeld. Anderen heeft het politieteam herkend. De politie waarschuwde vooraf dat niet geïdentificeerde verdachten via politie.nl en regionale opsporingsprogramma’s zouden worden getoond.

Voor en na de wedstrijd Feyenoord - FC Utrecht (2-1) ontstonden vechtpartijen tussen de twee supportersgroepen. Het geweld richtte zich ook tegen de politie en stewards. Dat gebeurde onder meer op de hoek van de Breeweg met de Donkerslootstraat. De politie greep in en een ME-bus werd bekogeld. Bij de incidenten na de wedstrijd raakten drie politieagenten gewond.

Lees meer over:
Tip de redactie