Familierechercheurs gaan Nederlandse cliënten Klaus Ross kliniek bezoeken

Familierechercheurs van de politie gaan cliënten en nabestaanden bezoeken die contact hebben gehad met de Klaus Ross kliniek in Bracht.

Dat heeft de politie woensdag bekend gemaakt.

Het gaat om een groep van honderdertig mensen. Zij krijgen enkele algemene vragen voorgelegd waaronder de vraag of zij willen meewerken aan het onderzoek. De bezoeken vinden vanaf woensdag plaats.

De politie ondersteunt hiermee het onderzoek van de Duitse politie en het Duitse OM in het strafrechtelijke onderzoek naar de omstreden kliniek.

Familierechercheurs zijn politiemensen met een speciale opleiding om bij misdrijven of incidenten met grote impact als aanspreekpunt te fungeren.

Overleden

Politie en justitie in Duitsland onderzoeken vijf concrete kankerbehandelingen van patiënten door natuurgenezer Ross. Het gaat om drie uitbehandelde patiënten die daarna zijn overleden en twee die ernstig ziek zijn. 

Duitse hoofdofficier van justitie Axel Stahl verklaarde eerder dat Ross momenteel verdacht wordt van dood door schuld, maar benadrukte dat nog onduidelijk is in hoeverre de sterfgevallen zijn veroorzaakt door het toedienen van verkeerde medicatie. Hier moet verder onderzoek naar worden gedaan. De patiënten van Ross zijn of waren uitbehandeld in de reguliere gezondheidszorg.

Lees meer over:
Tip de redactie