OM eist jaar cel tegen ex-directeur Stichting ALS wegens verduistering

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag twaalf maanden onvoorwaardelijke cel geëist tegen Eric N. voor valsheid in geschrifte en verduistering. 

De ex-directeur van de Stichting ALS ontvreemdde in totaal meer dan 300.000 euro van twee stichtingen.

N. ontvreemde in 2013 en 2014 in totaal 177.000 euro van de Stichting ALS en maakte dit over naar een privérekening. Om dit geld terug te betalen stal hij 144.000 euro van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek.

Volgens journalisten aanwezig in de rechtszaal, zegt N. dat hij in 2013 zo druk was met de stichting dat hij zijn eigen boekhouding verwaarloosde. Hij bouwde een belastingschuld en kreeg een deurwaarder op bezoek. N. maakte daarop 50.000 euro over van de Stichting ALS naar zijn eigen rekening. Het zou daarna van kwaad tot erger zijn gegaan.

N. zegt veel spijt te hebben en de realiteit uit het oog te hebben verloren. De totale schuld is op 18.000 euro na terugbetaald met dank aan vrienden en familie. 

Maar volgens de officier van justitie staat vast dat er ook geld werd verduisterd om vervolgens uit te geven aan bijvoorbeeld kansspelen en een vakantie.

Lees meer over:
Tip de redactie