Utrechter verzilvert zestig jaar oude tegoedbon voor zweefvlucht

De 82-jarige Piet van der Weijden uit Utrecht gaat volgende week eindelijk een tegoedbon uit 1956 voor een zweefvlucht incasseren. Hij raakte het bonnetje zestig jaar geleden kwijt.

Van der Weijden werkte toen als operateur in de Camera-bioscoop aan de Oudegracht in Utrecht.

Hij had een film vertoond voor een groep leden van de Gooise Zweefvliegclub in Hilversum en kreeg als bedankje een tegoedbon voor een vlucht met een zweefvliegtuig.

Toen Van der Weijden het cadeau wilde verzilveren, was hij de bon kwijt. Laatst vond hij bij het opruimen van zijn huis weer een oud portemonneetje met daarin het briefje, vertelt hij in het AD.

Rondje om de Dom

Via zijn nicht legde hij contact met de Gooise Zweefvliegclub, die hem volgende week alsnog als gast ontvangt. De senior weet niet exact waar de vlucht hem zal brengen.

Het liefst zou Van der Weijden een rondje om de Dom vliegen en zijn stad Utrecht eens uit de lucht bekijken. "Maar ik denk niet dat dat gaat", voegt hij daar gelijk aan toe.

"Het vliegveld is helemaal in Hilversum en je bent in zo'n ding volledig afhankelijk van de thermiek en ook nog van de man die het bestuurt. Volgens mij is het te ver, ik zie nooit zweefvliegtuigen boven de stad."

Lees meer over:
Tip de redactie