Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag acht jaar gevangenisstraf geëist tegen de 46-jarige man die eind vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2.

Ook eist het OM dat Neil van der L. tien jaar niet meer mag autorijden als hij eenmaal vrij komt. Het OM verdenkt de automobilist van doodslag en poging tot doodslag. Dat melden verslaggevers aanwezig in de rechtszaal.

De verdachte reed in december bij Maarssen met een snelheid van boven de 200 kilometer per uur op zijn voorganger in. Die auto sloeg over de kop en schoof nog tientallen meters door over de snelweg.

Video: Veroorzaker dodelijk ongeval A2 voor de rechter

Gehandicapt

De vader van een gezin kwam om het leven kwam en vijf anderen raakten zwaargewond. Twee kinderen zijn door het ongeval blijvend gehandicapt geraakt. De verdachte zelf moest eveneens met verwondingen naar het ziekenhuis. De A2 was door het ongeluk lange tijd dicht.

Volgens de aanklager heeft Van der L. op geen enkel moment geremd voordat het ongeluk gebeurde. Hij was onder invloed van drugs en op het moment van de aanrijding had hij volgens deskundigen een psychose. Het OM rekent hem de botsing desondanks zwaar aan.