Voor de tweede dag op rij stonden er lange files richting het Belgische Spa-Francorchamps, waar de Nederlandse coureur Max Verstappen zondag deelneemt aan de Grand Prix van België.

Op het hoogtepunt zondagochtend telde de Verkeersinformatiedienst 26 kilometer file. Later zondag op de weg terug naar huis was het niet veel beter, daar is 23 kilometer file genoteerd.

Op de wegen tussen Spa-Francorchamps en Luik kon de vertraging zondagochtend volgens de ANWB oplopen tot zo'n twee uur. Ook op de E25, de snelweg van Maastricht naar Luik liep het vol. Door wegwerkzaamheden is aan beide zijden maar een rijstrook open.

Veel Nederlanders kwamen op de terugweg niet eens van de parkeerplaats af. Sommigen stonden volgens de Verkeersinformatiedienst al drie uur vast door overbelaste wegen en te weinig organisatie.

De Belgische politie liet op Twitter weten dat met veel mankracht wordt gezorgd voor een "vlotte uitstroom". Ook adviseerde ze Nederlanders nog even te wachten met de terugreis om het verkeer zo te spreiden. 

Veel Nederlanders kochten een toegangskaart voor de race omdat de 18-jarige Verstappen meedoet. Ook zaterdag ontstonden al veel files richting Spa-Francorchamps.

Bekijk de actuele situatie op de wegen

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl. Of stream uw beelden via de NUlive-app (iOS) en (Android).