De fikse onweersbuien die zaterdagavond vooral boven het midden van het land en het noordoosten hingen hebben plaatselijk voor overlast gezorgd.

Ook voor zondag zijn onweersbuien voorspeld. In de ochtend vooral in het westen en in de middag vooral in het oosten, meldt Weeronline.

Door het slechte weer waren zaterdag sommige evenementen of activiteiten afgelast of ingekort. In Zeewolde sloeg de bliksem in een woning. Volgens de politie vielen er geen gewonden, maar is het huis wel beschadigd.

Enkele (kleinschalige) evenementen hielden er door het weer eerder mee op, zoals de gondelvaart in Giethoorn en een bloemencorso in Vollenhove (Overijssel).

Video: Onweer boven Nederland

Verplaatsen

Ook hebben sommige organisaties besloten de buitenactiviteiten af te gelasten of naar binnen te verplaatsen. Zo is het buitenprogramma van festival Noorderzon in Groningen stilgelegd. Maar ook vanuit Maastricht werd op Twitter hagel gemeld. Op de Leusderheide in Utrecht brak door blikseminslag een heidebrand uit, in een gebied van 100 bij 100 meter. De brand was snel geblust.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl. Of stream uw beelden via de NUlive-app (iOS) en (Android).