In het Tikibad in attractiepark Duinrell in Wassenaar is zaterdag aan het begin van de avond een grote vechtpartij uitgebroken waarbij vijftien mensen betrokken waren. De politie heeft vijf arrestaties verricht.

De ruzie ontstond rond 18.00 uur toen een groep probeerde voor te dringen bij de kassa van het zwembad.

Een man die daar iets van zei, werd gelijk belaagd. De beveiligers van Duinrell ontzegden de agressieve wachtenden daarop de toegang tot het Tikibad.

Dat viel niet goed, waarna een vechtpartij uitbrak tussen de groep en de beveiligers. In eerste instantie kwamen een paar agenten te hulp schieten. Maar toen de groep niet kalmeerde, werden extra eenheden opgeroepen, aldus een woordvoerder van de politie Den Haag.

In totaal gingen er acht politieauto's ter plaatse. Een aantal beveiligers is lichtgewond geraakt bij de schermutselingen.

Geweldpleging

De politie heeft van de agressieve groep vier mensen aangehouden vanwege mishandeling en openlijke geweldpleging. Een vijfde persoon werd aangehouden toen deze bij de ontruiming van het zwembad geen gehoor gaf aan een opdracht van de politie.

De gasten die nog in de rij stonden, zijn naar huis gestuurd. Het zwembad gaat zaterdagavond niet meer open.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). . Video's kunnen naar video@nu.nl.