Vertraging A1 neemt rond middaguur af

De werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 bij Muiderberg lopen nog door tot maandag 15.00 uur. De planning was 5.00 uur maar door "lastige sloopwerkzaamheden" loopt dit uit, meldt Rijkswaterstaat.

Volgens de ANWB is de vertraging na de ochtendspits teruggelopen tot ongeveer een kwartier.

Op de A1 zou vanuit Almere vanaf 10.00 uur een rijstrook beschikbaar zijn, maar ook de wisselbaan is geopend, waardoor er twee rijbanen beschikbaar zijn. Het verkeer vanuit Het Gooi kan slechts over een rijstrook naar Amsterdam.

Bezoekers van het festival Lowlands die nu massaal Flevoland verlaten staan ook in de file, op de N306. Het staat vast tussen Biddinghuizen en Elburg vast over 7 kilometer.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat is bezig met grootscheepse werkzaamheden op de A1. De weg wordt compleet vernieuwd. Tegelijkertijd wordt de oude spoorburg die de snelweg overspant gesloopt, waarna de nieuwe brug die er ligt, in gebruik kan worden genomen. Alleen het verkeer richting Amersfoort kan daar vanaf 5.00 uur nu gebruik van maken.

De sloopwerkzaamheden van de oude brug bij Muiderberg bleken veel lastiger dan voorzien. Het staal dat in de brug was verwerkt bleek erg stug en moeilijk te verwijderen. Ondanks een beschermende zandlaag (om het wegdek te beschermen tegen vallende stukken beton) is het asfalt van de A1 ernstig beschadigd. De herstelwerkzaamheden daarvoor duren dus nog tot ver in de middag.

Lees meer over:
A1
Tip de redactie