Op de A2 is tussen Amsterdam en Utrecht zaterdagmiddag vertraging ontstaan door een ingestelde omleidingsroute. Het verkeer moest rekening houden met files door ongelukken en de afgesloten A1, aldus de Verkeersinformatiedienst (VID).

De grootste vertraging werd veroorzaakt door een wegafsluiting op de A1 tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg, waar werkzaamheden worden uitgevoerd.

's Middags werden vervolgens twee rijstroken afgesloten op de A2 vanwege een ongeval. Ook tussen Abcoude en Vinkeveen werd een rijstrook afgesloten vanwege een ongeval. Beide ongelukken zijn inmiddels afgehandeld en de weg is weer vrijgegeven.

Op de A1 in de richting van Amsterdam raakte een auto van de weg bij Naarden-Vesting. Hierdoor ontstond ook een vertraging op de weg. De hulpdiensten hebben de weg inmiddels vrijgegeven.

Aquaduct

Tijdens het weekend wordt de A1 richting Amersfoort verlegd naar de nieuw aangelegde, verbrede route, onder het nieuwe aquaduct door, een betonnen bak waar de Vecht doorheen wordt geleid.

De weg is maandag om 5.00 uur weer open. Ook wordt de oude spoorbrug over de A1 gesloopt en de nieuwe spoorbrug op het spoor aangesloten. Om die reden rijden er sinds vrijdagavond ook geen treinen tussen Almere-Oostvaarders, Weesp en Naarden-Bussum. Dat duurt tot vrijdag 26 augustus.