Drietal opgepakt voor witwassen en drugshandel

Twee mannen en een vrouw uit Albanië zijn onlangs aangehouden in Amsterdam voor witwassen en handel in harddrugs. Hierbij werd onder meer 13 kilo cocaïne en ruim 1,3 miljoen euro in beslag genomen, zo maakte de politie vrijdag bekend.

Het geld werd vorige week vrijdag aangetroffen in een verborgen ruimte in een auto in Amsterdam-Oost. Een speurhond kwam eraan te pas om de stapels met papiergeld te vinden. De 32-jarige bestuurder is aangehouden. Hij zit nog vast.

Bij een eerdere doorzoeking van een woning aan het Albert Metzhof vond de recherche 13 kilo cocaïne, een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro aan contant geld. In deze woning hield de politie een 36-jarige man en een 20-jarige vrouw aan.

De man probeerde nog te vluchten met de drugs via de achterdeur, maar dat mislukte. De vrouw is inmiddels op vrije voeten in afwachting van haar proces. De man zit nog in de cel.

De recherche kwam de Albanezen op het spoor naar aanleiding van informatie die binnen was gekomen, zei een woordvoerder. Volgens hem zijn meerdere woningen onderzocht. Wat de relatie is tussen de drie verdachten, is niet bekend.

Lees meer over:
Tip de redactie