Ongevallen leiden tot flinke vertragingen op A2 en A12

Ongevallen op de A2 en de A12 hebben vrijdagochtend tot veel vertraging geleid. Een ongeval bij Woerden veroorzaakte op de weg van Gouda naar Utrecht een lange file. Op de A2 richting Eindhoven ondervond het verkeer hinder van een ongeluk bij Nederweert.

Op de A12 ging het om een botsing tussen Bodegraven en De Meern waarbij vijf auto’s betrokken waren. Eén persoon is gewond geraakt.

Drie van de vier rijstroken waren afgesloten voor het politieonderzoek, waardoor er een file ontstond van zo'n 14 kilometer. Om 11.30 uur zijn alle rijstroken weer vrijgegeven.

Automobilisten die van Rotterdam naar Utrecht moeten, wordt aangeraden om te rijden via de A16, A15 en A27. Verkeer dat van Den Haag naar Utrecht wil, kan beter omrijden via Amsterdam.

Video: Gewonden en file door ongeluk A12

Ongeluk op A2

Op de A2 richting Eindhoven vond rond 9.45 uur een groot ongeluk plaats ter hoogte van Nederweert. Hierbij waren meerdere personenauto's, waarvan een met caravan en een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen betrokken.

De politie sloot de weg daarna af, waardoor zich snel een file vormde. Om 10.30 uur is weer een rijstrook opengegaan. Door problemen met het bergen is er nog een rijstrook dicht om 11.45 uur waardoor er nog altijd zo'n 9 kilometer file staat.

Eerder op de dag botsten op de A2 richting Maastricht bij Nederweert twee vrachtwagens op elkaar. Ook dit leidde tot forse files en vertragingen. De weg in deze richting werd rond 9.00 uur weer vrijgegeven.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie

Lees meer over:
Tip de redactie