Tot zeven jaar cel geëist voor familie die vermeende inbrekers mishandelde

Tegen vijf leden van een Haagse familie is tot zeven jaar cel geëist omdat ze het recht in eigen handen namen na een inbraak in de tabakszaak van de oudste zoon.

De 49-jarige vader, drie zoons (25, 23 en 21 jaar) en een 31-jarige neef mishandelden een man, ontvoerden en mishandelden een andere man en persten een vrouw af. De twee mannen werden door de familie verdacht van de inbraak.

Bij de inbraak, in februari van dit jaar, werd voor zo'n 20.000 euro aan sigaretten gestolen. Toen het politieonderzoek naar de inbrekers doodliep, besloot de familie een eigen onderzoek te starten. Ze loofden in het criminele circuit een flinke beloning uit voor tips.

Afgetuigd

Een van de slachtoffers van de familie zou na klappen en dreigementen hebben bekend dat hij de diefstal had gepleegd. Een vermeende mededader werd daarna op straat afgetuigd. De zus van een derde mogelijke compagnon werd afgeperst.

De familieleden worden verdacht van poging tot doodslag, openlijke geweldpleging, ontvoering en afpersing.

Tegen de vader eiste het Openbaar Ministerie zeven jaar cel. De 25-jarige zoon en eigenaar van de tabakswinkel hoorde 2,5 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen en de 23-jarige zoon moet van de aanklager drie jaar en vier maanden de cel in. De eis voor de jongste zoon was een jaar, voor de neef werd een maand geëist.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Lees meer over:
Tip de redactie