'Hoofdverdachte garagemoord Valkenswaard heeft alibi'

De hoofdverdachte van de moord op garagehouder Mahmut Karaman in Valkenswaard heeft een alibi, zo beweert zijn advocate. Seref C. zou op het moment van de moord in december 2014 in Amsterdam zijn geweest.

Advocate Marielle van Essen zei dit woensdagmorgen in de rechtbank in Den Bosch, waar de twee hoofdverdachten C. en Ruben J. terechtstonden. Eerder meldde het Eindhovens Dagblad al dat er sprake zou zijn van een alibi van C.

Van Essen pleitte voor onmiddellijke vrijlating van haar cliënt, die sinds zijn aanhouding eind vorig jaar in voorarrest zit. De rechtbank beslist pas later of C. ook daadwerkelijk vrij komt.

De politie kwam C. in 2015 op het spoor na een dna-match op basis van sporen die werden aangetroffen op kogelhulzen bij het lichaam van het slachtoffer. Omdat het dna "sterk lijkt" op dat van C., wordt er vanuit gegaan dat hij Karaman in zijn garage doodschoot. 

Zijn advocaat noemt de redenering van het Openbaar Ministerie "schandalig". Uit telefoongegevens zou volgens haar blijken dat C. die bewuste avond in Amsterdam was, waar hij zou hebben gebeld met zijn partner. "Hij is echt niet in Valkenswaard geweest."

De rechtszaak gaat in november verder.

Lees meer over:
Tip de redactie