Acht jaar celstraf voor beschieten van vrouwen in auto

Een 35-jarige man uit Geleen is dinsdag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het schieten op een Ford Ka waarin zijn ex-partner en een vriendin zaten.

De twee vrouwen bleven ongedeerd bij de schietpartij, vorig jaar in een woonwijk in Geleen.

De man vuurde drie kogels af op de auto, toen hij enkele meters voor de auto stond. De vrouwen bleven ongedeerd door onder het dashboard te duiken en na de schietpartij weg te rijden. Een van de drie kogels ketste af en beschadigde een raam van een woning.

Volgens de rechtbank Maastricht is poging tot moord niet bewezen, maar poging tot doodslag wel. Er is geen bewijs gevonden dat de schutter van meet af aan van plan is geweest de inzittenden te doden.

Tijdens de zitting voerde de verdachte aan dat hij zich uitgelachen en getreiterd voelde door de vrouwen in de auto.

Mishandeling

De man gebruikte een zwaar kaliber wapen. Door de kleine afmetingen van de Ford Ka aanvaardde hij de kans dat een van de inzittenden dodelijk geraakt zou worden, vindt de rechtbank. De man is tevens veroordeeld voor het mishandelen van zijn ex-partner en het bezit van 250 gram henneptoppen.

Beide inzittenden van de auto is een schadevergoeding toegekend. De ex-partner krijgt 7.500 euro smartengeld, de andere vrouw 6.714 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie