Drukste dag van het jaar op Schiphol verloopt soepel

De drukste dag van het jaar op Schiphol is goed verlopen. Een woordvoerder van de luchthaven zegt dat alles prima is gegaan.

Op Schiphol kwam vrijdag een recordaantal reizigers voorbij. In totaal ging het om ruim 222.000 mensen die vertrokken, aankwamen of overstapten.

Het aantal reizigers dat op Schiphol aankwam, was groter dan het aantal dat vertrok of overstapte. Daarom was het in de vertrekhallen iets rustiger.

Ook de rest van het weekeinde blijft het druk op Schiphol. Tot en met zondag reizen via de luchthaven ongeveer 644.000 mensen.

Schiphol geeft passagiers nog steeds het advies om op tijd te komen en een half uur extra reistijd uit te trekken vanwege de veiligheidscontroles die leiden tot drukte op de toegangswegen.

Controles

Vrijdag werd ook bekend dat militairen voortaan gaan helpen bij de extra controles bij Schiphol. De veiligheidsmaatregelen rond de luchthaven blijven langer van kracht.

Dat heeft de driehoek, bestaande uit burgemeester, hoofdofficier van justitie en marechaussee/politie, in Haarlemmermeer besloten na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en luchthaven Schiphol.

De extra veiligheidsmaatregelen werden op 30 juli ingesteld nadat een signaal binnenkwam "dat betrekking heeft op de luchthaven".

Lees meer over:
Tip de redactie