OM eist acht jaar cel in zaak Sandra Geraldino

De officier van justitie heeft vrijdag acht jaar cel geëist tegen de 42-jarige Silvester L. De man heeft volgens het Openbaar Ministerie vorig jaar juli in Utrecht zijn ex Sandra Garcia Geraldino gedood en daarna haar lichaam begraven.

De 45-jarige vrouw, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, woonde in Spanje en kwam regelmatig naar Nederland om haar twee dochtertjes te bezoeken die bij haar ex-partner woonden.

Op 31 juli 2015 kwam ze naar Nederland om te praten over de omgangsregeling en het gezag over de kinderen, een tweeling. Daarna verdween ze.

Enkele dagen later gaf haar oudste dochter, die in België woont, haar moeder op als vermist. Na een zoekactie vond de politie op 16 augustus in Utrecht het stoffelijk overschot van Geraldino. De vrouw bleek door zware mishandeling om het leven te zijn gekomen.

Bewezen

Volgens het OM is wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zijn ex heeft gedood. In de woonkamer van L.'s huis aan het Vechtplantsoen in Utrecht werden bloedspatten gevonden waarvan het DNA overeenkomt met dat van het slachtoffer. Ook in de auto van de verdachte is op meer plaatsen bloed gevonden.

De verdachte was ook in het bezit van de telefoon van zijn ex. Hij heeft die telefoon na haar vermissing gebruikt om tegen een kennis van haar in Spanje te zeggen dat Sandra bij hem verblijft.

L. heeft verklaard dat hij en zijn ex die avond ruzie hebben gehad, maar dat de vrouw de woning levend heeft verlaten. Hun dochtertje, dat al op bed lag, heeft haar moeder heel lang horen gillen.

De rechtbank velt over twee weken een oordeel.

Lees meer over:
Tip de redactie