In Oosterhout heeft vrijdag een grote olie-installatie van een producent van systeemvloeren in brand gestaan. Om 15.00 uur is het sein brand meester gegeven.

De brand ontstond iets na 11.30 uur. Een olieopslag met vijfduizend liter olie en enkele cementsilo's stonden in brand. De brandweer heeft voor de eigen veiligheid daarom enkele blusvoertuigen moeten verplaatsen.

Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant is de brand vermoedelijk ontstaan door onderhoudswerkzaamheden aan de installatie.

De brand breidde zich in het begin flink uit. Uiteindelijk werd besloten om schuim in te zetten om de brand te bestrijden.

Video: Uitslaande brand op industrieterrein in Oosterhout 

Ontruimingen

Een persoon die in het pand aanwezig was is van het dak gehaald. Verder zou zich niemand in het pand bevinden. De persoon kon ter plekke worden behandeld door een ambulance. 

Vanwege de brand werden bedrijven in een straal van vijfhonderd meter ontruimd. Rond 15.15 uur mochten alle mensen weer terugkeren naar de bedrijven.

De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden daarnaast om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Er werd een NL Alert uitgestuurd in de omgeving van Oosterhout.

Scheepvaartverkeer in het Wilhelminanakanaal was enige tijd gestremd vanwege de brand.