Twee politieagenten verdacht van lekken informatie

Twee medewerkers van de Limburgse politie zijn maandag aangehouden op verdenking van het lekken van vertrouwelijke gegevens.

Het gaat om een 50-jarige man en een 25-jarige vrouw, melden Politie Limburg en het Openbaar Ministerie in een persbericht. Zij worden beschuldigd van ambtsmisbruik en schending van het ambtsgeheim.

De verdenking rees tijdens een onderzoek naar de liquidatie van Sven P. uit Brunssum. De politie benadrukt dat nog niet bekend is of de gelekte informatie met dit onderzoek te maken heeft, of met eerdere onderzoeken.

Het tweetal is buiten functie gesteld en wordt waarschijnlijk geschorst. De man werkt in het basisteam Westelijke Mijnstreek en de vrouw in het basisteam Heerlen.

Onderzoek

Het strafrechtelijk onderzoek naar het lek is nog in volle gang en wordt uitgevoerd door de politie en de Rijksrecherche, onder leiding van het Openbaar Ministerie Limburg. Daarnaast komt er een intern disciplinair onderzoek.

De aard en de omvang van de mogelijke strafbare feiten zijn nog onhelder. Mogelijk zijn er gevolgen voor lopende opsporingsonderzoeken.

Sven P.

Maandag zijn vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Sven P. Het gaat om drie mannen van 31, 36 en 38 jaar uit Brunssum en een 27-jarige Amsterdammer.

Sven P. werd vorig jaar september doodgeschoten in Heerlen. Hij zat met een kennis in zijn auto toen hij vanaf de Torenstraat in Brunssum enkele honderden meters achtervolgd werd door een auto. De achtervolging eindigde met een fatale schotenreeks bij een rotonde in Heerlen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie