Een 30-jarige man uit Goirle die in zijn auto een doorgeladen geweer vervoerde is zaterdagavond door de politie aangehouden. 

Later werd in de woning van de verdachte nog een stroomstootwapen, een bivakmuts, een kogelwerend vest van de politie en 500 patronen voor het geweer in beslag genomen, meldde de politie zondag.

De man trok de aandacht van een surveillerende agent door verdacht gedrag in het buitengebied rond de Regte Heide in het Brabantse Riel.

Nerveus

Hij kon zich niet legitimeren en was erg nerveus. Bij controle kwam het wapen inclusief vizier, demper en statief tevoorschijn. De agent riep bij de arrestatie de assistentie in van twee boswachters. 

De man is in hechtenis genomen op grond van overtreding van de Wet wapens en munitie.

De verdachte heeft aan de politie verklaard een verzamelaar te zijn van oorlogsspullen en met name oude wapens. Het geweer en de munitie kocht hij een paar jaar geleden op een legerbeurs in België.

Hij was zaterdag naar het bos gereden om het wapen een keer goed af te stellen. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen dat de verdachte met de bij hem aangetroffen wapens van plan was misdrijven te plegen.