De burgemeester van de Brabantse gemeente Heusden heeft na een ''indringend en geëmotioneerd gesprek" met een jong stel uit Vlijmen besloten af te zien van het huisvesten van vier Syrische vluchtelingen in een woning naast het koppel. 

Het stel was vorig jaar getuige van een terroristische aanslag op een strand in Tunesië en heeft daaraan een trauma overgehouden.

Toen bekend werd dat de gemeente van plan was vier statushouders op te vangen in de woning aan de Sternlaan ontstond ophef in de straat. Vooral de directe buren kwamen in verzet. In een poging de gemoederen te bedaren, ging burgemeester Jan Hamming donderdag bij de beoogde buren langs.

''Het gaat niet goed met deze mensen. Dit zijn zulke bijzondere omstandigheden dat we er rekening mee moéten houden'', meldt de burgemeester in een toelichting op het besluit de vier jonge Syriërs elders in de gemeente te huisvesten.

De bewoners hebben laten weten open te staan voor een ontmoeting met de Syrische jongens. ''Zij hebben hetzelfde meegemaakt als wij en misschien kunnen we elkaar helpen'', vertelden ze de burgemeester tijdens het gesprek.