De Nederlandse Laura Hansen die naar eigen zeggen uit IS-gebied is gevlucht en bij aankomst in Nederland werd gearresteerd, blijft voorlopig vastzitten. Het voorarrest is verlengd met veertien dagen. 

Dat meldt de Rechtbank Rotterdam donderdag. De 20-jarige Hansen blijft in voorarrest vanwege de verdenking van de betrokkenheid bij een misdrijf met terroristisch oogmerk. Ze mag voorlopig alleen contact hebben met haar advocaat. 

Het OM verdenkt Hansen van betrokkenheid bij een terroristische organisatie. Ze werd daarom bij terugkeer in Nederland opgepakt op Schiphol. Zelf stelt Hansen dat ze gevlucht is uit handen van IS.

Hansen is omstreeks 19 september 2015 samen met haar 27-jarige partner en hun twee minderjarige kinderen naar Syrië en/of Irak gereisd, stelt het Openbaar Ministerie (OM). De Raad voor de Kinderbescherming heeft de twee kinderen die in haar gezelschap reisden na aankomst in Nederland laten onderbrengen in een pleeggezin.

Half juli verscheen ze op de Koerdische televisie en vertelde ze over haar vermeende vlucht. Ze stelde toen dat ze door haar man naar IS-gebied was gelokt.

Video: Nederlandse vrouw afkomstig uit IS-gebied doet haar verhaal

Laura Hansen vertelt over haar tijd in Syrië
Laura Hansen vertelt over haar tijd in Syrië