Drie leden van de Reddingsbrigade moesten woensdagavond zelf worden gered, nadat hun boot voor de Zeeuwse kust was omgeslagen.

De drenkelingen belden zelf de Kustwacht. Die stuurde een helikopter om naar hen te zoeken. Ook een traumahelikopter vloog uit om te assisteren bij de zoekactie.

"Het heeft ongeveer een uur geduurd voordat ze waren gevonden. Het was lastig zoeken, omdat ze moeilijk konden aangeven waar ze precies waren", legde een woordvoerster van de Kustwacht uit. "Gelukkig waren ze als leden van de Reddingsbrigade wel goed gekleed, zodat ze niet onderkoeld raakten."

De twee mannen en vrouw konden zich vastklampen aan hun omgeslagen boot. Het telefonisch contact ging af en toe verloren, maar kon telkens worden hersteld.

Uiteindelijk werd het drietal gevonden en naar Neeltje Jans gebracht. Op het werkeiland halverwege de Oosterscheldekering stond ambulancepersoneel klaar. Volgens de Kustwacht maakten de drie gekapseisde redders het naar omstandigheden goed. Waardoor de boot omsloeg, is onbekend.