Op de A4 richting Den Haag zijn bij knooppunt De Nieuwe Meer dinsdag kort twee rijstroken afgesloten geweest vanwege een ongeval met een motorrijder. Inmiddels zijn de rijstroken weer vrij.

Ook op de A10 tussen Watergraafsmeer en De Nieuwe Meer moesten automobilisten dinsdag enige tijd rekening houden met vertraging, meldt de VID. Daar stond 2 kilometer stilstaand verkeer.

Automobilisten moeten op de wegen rond Schiphol al rekening houden met vertraging in verband met de werkzaamheden op het spoor en de extra controles door de marechaussee bij Schiphol. De luchthaven is hierdoor minder goed bereikbaar.

De marechaussee houdt de komende tijd extra controles bij luchthaven Schiphol. Dat is vanwege een "signaal dat betrekking heeft op de luchthaven", zoals de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, het noemt.

ProRail

Spoorbeheerder ProRail begon zondagavond met het aansluiten van nieuwe sporen tussen Duivendrecht en Schiphol. Door deze werkzaamheden rijden er minder treinen naar Schiphol. De spoorbeheerder is nog bezig tot en met 9 augustus.

Op dinsdag rijden er naast geen treinen tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena ook geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk. Er zijn kruiers aanwezig op de stations Schiphol Airport en Amsterdam Sloterdijk om reizigers te helpen met hun bagage.

NS-bussen

Ook de NS-bussen die worden ingezet om de werkzaamheden van ProRail op te vangen hebben last van de extra veiligheidscontroles. De bussen doen er langer over dan gepland.

Volgens een woordvoerster van de NS vertrekken er elke vijf minuten zo'n vier bussen, maar is het moeilijk te zeggen hoe lang de reizigers uiteindelijk onderweg zijn. De NS-bussen kunnen namelijk niet over een speciale busbaan en belanden dus tussen de rest van het verkeer op de luchthaven.

Bekijk de actuele situatie op de weg en op het spoor.

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto, stuur in via WhatsApp (+31613880644) of livestream naar de redactie met onze NUlive-app (Android of iOs).