Drie mannen (47, 52 en 53 jaar) hebben in de omvangrijke drugszaak Trefpunt gevangenisstraffen gehad van respectievelijk twee jaar, een jaar en een jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Een vierde verdachte, een 50-jarig vrouw, is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De vier kregen hun straffen voor onder meer drugs- en vuurwapenbezit.

Bij de drugsactie Trefpunt werden op 4 april van dit jaar 124 panden doorzocht, drugslabs opgerold en 56 mensen opgepakt. Het bedrijf Party King fungeerde als dekmantel. Criminelen kwamen er af en aan om drugsdeals te bespreken en maken.

De politie kwam het bedrijf op het spoor door een tip, waarna ze er stelselmatig is gaan posten en gesprekken ging afluisteren.

LSD-zegels

De politie vond in twee scooters in de garagebox van de 47-jarige man uit Dordrecht twee vuurwapens en bijna 8500 LSD-zegels, eetbare stukjes papier waarop LSD in een dunne laag is gespoten.

Eén van de wapens was geladen en ook was er munitie voor het andere vuurwapen. De 52-jarige veroordeelde man uit Amsterdam had een grote hoeveelheid MDMA en hasj/hennep in zijn woning. Ook vervoerde hij in juni 2015 een grote hoeveelheid harddrugs.

In de woning van de 53-jarige verdachte in Best vond de politie een grote hoeveelheid hennep en een geladen vuurwapen en munitie. De 50-jarige vrouw had in haar woning in Waalre een geladen vuurwapen en munitie.

Video: Wat is Operatie Trefpunt?

Wat is Operatie Trefpunt?
Wat is Operatie Trefpunt?