De 41-jarige Ferdinand K. uit Utrecht moet zich opnieuw gedwongen laten behandelen voor het aanranden van vrouwen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandagmiddag besloten. 

De Utrechter kreeg ook twee jaar celstraf. Hij randde in het najaar van 2015 zes vrouwen aan.

De man die bekendstaat als de Utrechtse serie-aanrander, kreeg al eerder tbs met dwangverpleging voor vrijwel hetzelfde gedrag. Hij werd in 1998 en 1999 veroordeeld voor zedendelicten. Daarvoor was hij tien jaar in behandeling. Toen hij een paar jaar later zijn baan en zijn vriendin kwijtraakte, verviel hij in zijn oude gedrag.

Volgens de rechter zijn de overeenkomsten tussen de aanrandingen in 1998, 1999 en 2015 "treffend". Daarom denkt de rechtbank dat de man nog steeds een persoonlijkheidsstoornis heeft, al is hij ditmaal niet onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De Utrechter wilde daar niet aan meewerken, omdat behandeling volgens hem de vorige keer ook niet heeft geholpen.

De man fietste in het donker achter zijn slachtoffers aan en greep hen als ze bij hun huis afstapten. De reeks aanrandingen veroorzaakte veel onrust in Utrecht. In de stad is eerder de tot zestien jaar celstraf veroordeelde serieverkrachter Gerard T. actief geweest en er zou nog een serieverkrachter zijn geweest. Ook zij belaagden vrouwen op fietsen.