Het Openbaar Ministerie in Utrecht is voornemens om drie leraren en twee badmeesters te vervolgen vanwege de dood van een 9-jarig meisje. Zij verdronk vorig jaar september in een zwembad in Rhenen. 
 

Dat bevestigt het OM maandag na berichtgeving op RTV Utrecht.

De leraren en badmeesters worden dood door schuld en grove nalatigheid verweten.

Eind augustus komt de zaak voor de onderzoeksrechter waar getuigen en deskundigen worden gehoord. Na de zitting wordt er definitief besloten of het OM overgaat tot vervolging.

Het 9-jarige slachtoffer was afkomstig uit Syrië en woonde al enige tijd in Nederland.

Zwemles

Het meisje kwam 21 september vorig jaar in sport- en recreatiecentrum 't Gastland aan de Groeneweg tijdens het schoolzwemmen in de problemen.

"Na de zwemles ontdekte een badmeester in het ondiepe instructiebad het meisje op de bodem van het diepe bad. De andere kinderen waren op dat moment aan het douchen en aankleden", aldus een politiewoordvoerder destijds.

Omkleden

Volgens de NOS liep het meisje naar een andere kleedkamer om zich alleen om te kleden. De politie denkt dat ze toen langs het zwembad is gelopen en in het water is gevallen. Toen een badmeester het meisje op de bodem van het bad zag liggen, heeft hij geprobeerd haar te reanimeren.

Het slachtoffer is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, maar is kort daarna overleden. Er wordt nog onderzoek verricht om er zeker achter te komen hoe het Syrische meisje in het diepe bad is beland.

Het CBS meldt volgens de NOS dat er jaarlijks gemiddeld een of twee kinderen onder de tien jaar verdrinken in een zwembad.