Man uit Doesburg verdacht van voorbereiden aanslag

De 41-jarige Abdel O., wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag. De man werd al eerder aangehouden in Doesburg, toen hij zijn vrouw had bedreigd en een tas met explosieven bij zich had.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie naar aanleiding van een bericht op Omroep Gelderland.

O. wordt verdacht van het voorbereiden van het teweegbrengen van een ontploffing, mogelijk met een terroristisch oogmerk. Justitie zegt dat er meer duidelijk zal worden op de proforma-zitting dinsdag. Ook of het klopt dat de man sympathie zou hebben voor IS zoals bij Omroep Gelderland wordt gemeld.

De man staat dinsdag ook terecht voor een poging tot een overval op een Primera op 26 april en een overval in Doornenburg op 20 februari van dit jaar.

De advocaat van O. zegt dat zijn verdachte geen sympathie heeft voor IS en dat de man ook geen plannen had om een aanslag te plegen.

Pijpbommen

De man werd in juni 2015 aangehouden nadat de politie reageerde op een melding van een conflict in een huis in de Gelderse stad.

O. verliet het huis met de fiets en werd klemgereden door de politie. Op dat moment gooide hij een tas weg, waar pijpbommen in zaten. De tas werd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onschadelijk gemaakt.

Lees meer over:
Tip de redactie