Celstraffen voor rellende supporters FC Den Bosch

Voor de rechtbank in Den Bosch zijn vrijdagmorgen 28 supporters van FC Den Bosch veroordeeld voor openlijk geweld bij een voetbalwedstrijd van hun club tegen FC Oss.

De straffen variëren van 120 dagen celstraf, waarvan 105 dagen voorwaardelijk, tot werkstraffen uiteenlopend van 30 uur tot 180 uur.

De politierechter sprak zes verdachten vrij van hun aandeel in de rellen. Hij liet weten dat het voor de hand had gelegen zwaardere straffen op te leggen. De politierechter besloot echter tot het ''matigen van de straffen'', omdat het ruim twintig maanden duurde voordat de officier van justitie de zaken aan de rechtbank voorlegde.

Tijdens de wedstrijd op 1 november in Den Bosch waren er gewelddadige confrontaties tussen de supporters van FC Den Bosch en FC Oss. Ook waren er botsingen van de supportersgroepen met de mobiele eenheid (ME).

De officier van justitie had tegen de verdachten ook stadionverboden geëist. De politierechter is daar niet in meegegaan, omdat de KNVB al eerder stadionverboden en boetes aan de hooligans had opgelegd.

Later vrijdag krijgen zeventien supporters van FC Oss te horen of en hoe ze worden gestraft voor hun betrokkenheid bij de onlusten tijdens de competitiewedstrijd tussen de Brabantse clubs.

Lees meer over:
Tip de redactie