Justitie heeft donderdag de verkoop van de boot die betrokken was bij een ongeluk op de Vinkeveense Plassen ingetrokken, omdat de boot onderdeel uitmaakt van een lopend hoger beroep. Bij het ongeluk met de boot kwamen twee personen om het leven. 

Het te koop zetten van de boot was volgens het Openbaar Ministerie (OM) 'niet verstandig', zo meldt het OM aan RTV UtrechtEr moet in de zaak rond het bootongeluk namelijk nog uitgezocht worden wie de eigenaar van de boot is. 

Bovendien is het OM in de zaak in hoger beroep gegaan en speelt de boot daarom nog een belangrijke rol. De recherche zou mogelijk nog aanvullend onderzoek moeten doen. 

De spullen die door justitie ingenomen worden, zijn in beheer bij de Dienst Domeinen Roerende Zaken. Deze kan de spullen doorverkopen. Vanwege het hoger beroep wordt de in eerste instantie aangekondigde verkoop van de boot nu teruggedraaid. 

Ongeluk

Arnoud H. veroorzaakte een ongeluk met de boot in augustus 2014. Hij voer over de Vinkeveense Plassen op een zaterdagavond, terwijl het donker was. De boot was onverlicht.

Hij zag een andere boot met daarin vier mannen over het hoofd en voer eroverheen. Twee mannen in de boot werden geraakt door de schroef en kwamen om het leven. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut had de schipper ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

H. kreeg vier jaar cel. Het OM ging hiertegen in beroep.