Man die peuter doodreed in Breda reed 50 kilometer te hard

De man die een peuter doodreed in een woonwijk in Breda op Koningsdag, reed 50 kilometer per uur te hard. Dat is het voorlopige oordeel van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) na technisch onderzoek van de auto.

Volgens het onderzoek zou de man 80 kilometer per uur hebben gereden in een 30-kilometerzone, bleek donderdag voor de rechtbank in Breda. Het definitieve technische onderzoek is over twee weken afgerond.

Een driejarige peuter overleed op 27 april in de Veurnestraat aan de gevolgen van een aanrijding met een auto. De automobilist reed na de aanrijding direct door, maar meldde zich later alsnog. Het jongetje werd tientallen meters meegesleurd door de auto.

De man wordt verdacht van doodslag. Hij blijft nog voorlopig in hechtenis zitten, hoewel zijn advocaat Gerwin van Doveren vroeg om de man uit voorarrest te schorsen, desnoods met huisarrest. De rechtbank vond het daarvoor te vroeg.

Spijt

De verdachte zei tijdens de zitting: ''Het was nooit de bedoeling die jongen dood te rijden. Het was een ongeluk en ik heb er heel veel spijt van.’’

Het technisch onderzoek van het NFI is nog niet helemaal afgerond. Als dat wel klaar is, volgt mogelijk nog vervolgonderzoek. De zaak gaat verder op 21 oktober. De inhoudelijke behandeling is pas volgend jaar.

Lees meer over:
Tip de redactie