Achtervolging door politie eindigt na 120 kilometer met ongeluk

Een man en een vrouw zijn in de nacht van woensdag op donderdag in Driebergen aangehouden na een lange achtervolging. Dat meldt de marechaussee.

Een motorrijder van de marechaussee wilde de auto van het stel controleren op de A16 bij Hazeldonk. De bestuurder had daar geen zin in en gaf flink gas, waarbij hij de motoragent net niet raakte.

De auto zette via de A20 koers naar de A12 - een rit van ruim 120 kilometer - daarbij op de hielen gezeten door auto's van verschillende politiekorpsen.

De man haalde gevaarlijke capriolen uit: hij negeerde wegafzettingen, rode kruizen en werkzaamheden. Ook raakte hij een pylon die rakelings langs wegwerkers scheerde. Eén wegwerker raakte hierbij lichtgewond. Bij de afslag Driebergen crashte de auto en konden de inzittenden worden aangehouden.

Video: Achtervolging door politie eindigt na 120 kilometer met ongeluk

Ziekenhuis

De twee, een nog onbekende man en een negentienjarige Belgische, zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder wordt verdacht van poging tot doodslag, het veroorzaken van gevaar op de weg en rijden onder invloed.

Lees meer over:
Tip de redactie