In een schuur van een varkenshouderij in het Noord-Brabantse Erp, nabij Veghel, heeft in de nacht van woensdag op donderdag een felle brand gewoed. "Duizend varkens zijn vermoedelijk door het vuur omgekomen'', liet een woordvoerder van de politie weten. 

De brandweer had het vuur rond 3.45 uur onder controle. Een stal met varkens is afgebrand, de rest kon worden gered, meldde de politie in de nacht van woensdag op donderdag.

Daarnaast werd een stal met circa vijfduizend biggen door het vuur bedreigd, maar die dreiging is geweken. Er zijn geen gewonden gevallen en de brandweer heeft het woonhuis op het erf kunnen behouden, aldus de woordvoerder.

De politie laat ook weten dat er geen moment problemen zijn geweest met de watervoorziening, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. Vanuit de rivier de Aa is een lange brandweerslang uitgelegd, die dwars door het centrum van Erp heen gaat, meldt een ooggetuige.

Video: Stal met varkens uitgebrand in Erp

Stal met varkens uitgebrand in Erp
Stal met varkens uitgebrand in Erp

Beelden: SQ Vision

Asbest

Mogelijk is er bij de brand asbest vrijgekomen. "In eerdere metingen is geen asbest aangetroffen, maar we kunnen nog niet direct bij de stallen komen. Daar is het vuur nog te hevig. Later moeten we daar opnieuw metingen doen." Volgens de woordvoerder kan het blussen nog uren in beslag nemen.

De brand brak woensdagavond rond 23.00 uur uit op het terrein aan de Melvert. Op foto's op Twitter was te zien dat de vlammen uit het dak sloegen.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto of stuur naar redactie@nu.nl. Video’s kunt u sturen naar video@nu.nl.