De directie van het Zomercarnaval in Rotterdam vraagt bezoekers om zaterdag zonder rugzak naar de jaarlijkse straatparade van het Zomercarnaval te komen.

''Voor uw en onze veiligheid zullen er wel steekproefsgewijs controles uitgevoerd worden. Om onnodig oponthoud te voorkomen, verzoeken wij een ieder geen rugzakken mee te nemen naar het evenement en alle medewerking te verlenen bij mogelijke controles van tassen, koelboxen en dergelijke", schrijft festivaldirecteur Guus Dutrieux op de website van het evenement.

Volgens Dutrieux kwamen de laatste tijd veel vragen bij de organisatie binnen over de veiligheid na de aanslagen in Nice en Orlando.

''Op dit moment is er geen concrete dreiging en zijn er geen signalen dat Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval op enigerlei wijze verstoord zal worden", laat hij weten.

Noodweer

Vorig jaar ging de straatparade voor het eerst in haar 31-jarig bestaan niet door. Er werd noodweer verwacht. De editie van 2014 trok maar liefst 900.000 bezoekers. De parade is een kleurrijk stoet van praalwagens en muziek- en dansgroepen die door de binnenstad van Rotterdam trekt.

De Zomercarnaval Rotterdam Straatparade maakt deel uit van Rotterdam Unlimited, een vijf dagen durend cultureel festival met veel muziek dat dinsdag is begonnen.