De Nederlandse politie is op zoek naar drie leden van de Duitse voormalige linksextremistische terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF). De personen worden gezocht in verband met een reeks overvallen. 

In een voertuig dat bij de meeste recente overval in het Duitse Bremen werd gebruikt, vond de politie de vingerafdrukken van de drie voormalige leden van de RAF, Daniela Klette, Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. 

De drie zouden zich sinds 2011 schuldig hebben gemaakt aan zes gewelddadige overvallen op supermarkten en twee op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen.

De personen staat nu ook op de radar van de Nederlandse politie omdat ze verdacht worden van overvallen die in de buurt van de Nederlanse grens zijn gepleegd.  Bovendien werd een mobiele telefoon van een van hen in Nederland uitgeschakeld. Ook zouden ze zich eerder in Nederland hebben opgehouden, meldt de politie.

Er is een beloning tot 80.000 euro uitgeloofd voor mensen die tips hebben die tot de aanhouding van de Duitsers kan leiden.

Vuurwapengevaarlijk

''Het is onbekend hoe ze in Nederland leven. Ze kunnen verblijven op een afgelegen boerderijtje, anoniem in een stad of voortdurend wisselen van woning en zich dan bijvoorbeeld voordoen als toeristen'' aldus de politie. De politie waarschuwt dat de drie vuurwapengevaarlijk zijn.

De RAF wordt verantwoordelijk gehouden voor meer dan dertig moorden en een reeks roofovervallen en bomaanslagen. De organisatie werd in 1970 opgericht en in 1998 weer opgeheven.

Video: Politie zoekt oud-RAF-leden in Nederland

Politie zoekt oud-RAF-leden in Nederland
Politie zoekt oud-RAF-leden in Nederland