In Vlissingen is zaterdagochtend brand uitgebroken in meerdere loodsen aan de Gildeweg. De brand onstond rond 8.00 uur in een autobedrijf.

Even voor 11.00 is het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer zal nog wel geruime tijd aanwezig zijn, meldt de veiligheidsregio.

Er kwam veel rook bij vrij. De rook trok richting de Rooseveltlaan en de Vlissingseweg. De veiligheidsregio waarschuwde omwonenden om hun deuren en ramen dicht te houden. Daarvoor werd rond 8.30 uur een NL-Alert verstuurd.

Verschillende wegen in de omgeving zijn afgezet om het vuur te bestrijden. De bedrijven op het industrieterrein zijn niet bereikbaar. Over eventuele slachtoffers heeft de brandweer nog niets bekendgemaakt. 

Rond 10.00 was de brand minder heftig en nam ook de rookontwikkeling af.

Video: Grote brand in loodsen Vlissingen

Uitbreiding

De brand woedde in eerste instantie in drie van de vier loodsen. De veiligheidsregio meldde rond 9.30 uur dat het vuur ook over was geslagen naar een vierde loods. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse en probeerde verdere uitbreiding van de brand te voorkomen.

Asbest

De dakplaten van de loodsen bestaan uit asbesthoudend materiaal. Delen hiervan zijn op de Gildeweg en op een parkeerterrein in de buurt terechtgekomen. Ook is asbest terechtgekomen op het dak van een Albert Heijn, die aan het parkeerterrein ligt.

De gebieden waar asbest is gevonden zijn afgezet om verdere verspreiding te voorkomen en de winkels rond het parkeerterrein blijven voorlopig dicht, meldt de veiligheidsregio. Personeel dat weg wil, wordt door de brandweer begeleid. Er wordt een plan gemaakt om het asbest te verwijderen. Ook de geparkeerde auto's en fietsen worden schoongemaakt.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl. Of stream uw beelden via de NUlive-app (iOS) en (Android).