Een man is vrijdag met een baby in zijn armen uit een raam gesprongen van een woning aan de Eendrachtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Ze zijn hierbij allebei om het leven gekomen, meldt de politie.

In de woning is een handgranaat gevonden. Specialisten hebben het explosief in het huis onschadelijk gemaakt en afgevoerd, meldde de politie. In het huis werd de oma van het gezin dood gevonden.

De politie ontruimde omliggende woningen. Een arrestatieteam kwam ter plaatse. Enkele leden van dat team zijn rond 14.15 uur naar het betreffende huis gegaan om de woning toegankelijk te maken voor de EOD. Omstreeks kwart over negen 's avonds mochten bewoners van de Eendrachtstraat onder begeleiding weer naar huis. 

Sprong

Volgens de politie was de 32-jarige man de vader van de baby van 11 maanden. De dode vrouw in de woning was zijn moeder.

Het incident gebeurde rond 12.30 uur toen de moeder van het kind hem wilde ophalen bij zijn oma. Daar was haar ex, de vader van het kind, aanwezig. Bij binnenkomst van de vrouw draaide de man door en haalde hij de handgranaat tevoorschijn, waarop zij vluchtte. Ze sloeg direct alarm, maar dit kon niet voorkomen dat de man met hun zoontje uit het raam sprong. De vrouw is opgevangen door de politie. Hoe de oma is omgekomen is niet duidelijk. De politie doet hier onderzoek naar.

Ontruimd

De politie heeft omliggende woningen ontruimd en de omgeving afgezet, toen het vermoeden rees dat er handgranaat in de woning lag. Bewoners werden opgevangen in de nabijgelegen RAI, aldus de politiewoordvoerder.

Video: Man en baby komen om na sprong uit raam