Door een ongeluk op de A58 bij Bavel (Noord-Brabant) is vrijdagochtend een man om het leven gekomen. De automobilist belandde met zijn auto in de sloot. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Even verderop, op hetzelfde traject, was een ernstig ongeluk met meerdere auto's, meldden de ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID).

Vier mensen raakten gewond, van wie een er ernstig aan toe is, zei de politie. Een aantal zat bekneld. De brandweer moest eraan te pas komen om ze te bevrijden.

De A58 tussen Tilburg richting Breda was enige tijd afgesloten voor verkeer. Rond 08.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. Bij Bavel is nog wel een rijstrook dicht.

Volgens Weerplaza was er in deze regio sprake van korte hevige regenval.Of dit een rol heeft gespeeld bij de ongevallen is niet duidelijk.

Video: Dode en gewonden bij ongeval A58

Drukte 

In Zuid-Nederland begint vrijdag de schoolvakantie. Daardoor verwacht de ANWB extra drukte op de wegen. In het midden van het land begint de bouwvakvakantie. Bovendien verwacht de ANWB veel drukte rond Nijmegen wegens het eind van de Vierdaagse en het muziekfestival Zwarte Cross in de Achterhoek.

Weerplaza verwacht vrijdag lokale overlast door zware regenbuien en onweer. In de nacht trekken onweersbuien van het midden en zuiden van Nederland naar het noordoosten. Hierdoor kunnen problemen ontstaan. Later op de dag worden opnieuw zware regenbuien verwacht in bijna het hele land, hier kan lokaal vijftig millimeter regen vallen.

Bekijk de actuele situatie op de weg