Een ongeluk op de A6 in de buurt van Almere heeft donderdag aan een persoon het leven gekost. Dat meldt de politie Flevoland.

De weg is tussen Almere-Poort en Almere Haven een tijdje dichtgeweest.

Het slachtoffer was een 45-jarige man uit Zaanstad. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht. De ANWB meldde kort voor 14.00 uur dat de A6 weer open is.

Vrachtwagen

Op de A50 Arnhem-Apeldoorn bij Loenen schaarde donderdagochtend een vrachtwagen met oplegger vol pinda's en kantelde. De weg was hierdoor lange tijd volledig afgesloten. Het gevaarte lag dwars over de weg.

De verwachting was dat het opruimen tot 15.00 uur zou duren, maar om 13.00 kon de weg worden vrijgegeven. De vrachtwagen vervoerde zakken pinda's, waarvan er een aantal op het wegdek zijn terecht zijn gekomen.

Achter het ongeluk ontstond een file. Dat verkeer is weggeleid en de weg is afgesloten vanaf knooppunt Waterberg. Vandaaruit kon het verkeer naar Apeldoorn omrijden via Ede/Barneveld (A12, A30, A1).

Video: Vrachtwagen met pinda's kantelt op A50

A1

Op de A1 was het op twee plaatsen raak. In de richting Amsterdam-Apeldoorn is bij Voorthuizen een ongeluk gebeurd op de linkerrijstrook. Het verkeer loopt daar twee uur vertraging op.

De andere kant op, bij Kootwijk, gebeurde ook al een ongeluk. Een vrachtwagen kantelde daar en ligt half in de berm, half op de rechterrijstrook. De weg ging daar even dicht om een traumahelikopter te laten landen.