Aantal straatroven Rotterdam licht gedaald ten opzichte van 2015

Het aantal straatroven, woninginbraken en overvallen in Rotterdam is in de eerste helft van dit jaar licht gedaald ten opzichte van de eerste zes maanden van 2015. Dat meldt de gemeente.

 Die schrijft de daling toe aan de aanhoudende harde aanpak van delicten die tot onrust in de wijk leiden of ernstig inbreuk doen op de persoonlijke integriteit van slachtoffers.

Het aantal woninginbraken nam het meest af (van 1780 naar 1491), maar ook het aantal straatroven daalde (van 340 naar 294). Het aantal geregistreerde overvallen in Rotterdam bleef vrijwel gelijk: van 66 in eerste helft van vorig jaar naar dit jaar tot nu toe 60.

Tussen 2012 en 2015 was er een veel forsere daling van het aantal zogenoemde High Impact Crime-delicten (HIC). In die tijd daalde het aantal woninginbraken met 20 procent en het aantal straatroven en overvallen zelfs met ruim 40 procent. De gemeente waarschuwt dan ook dat de aandacht niet moet verslappen.

Bij de HIC-aanpak gaat het er onder meer om de pakkans te vergroten en de kans dat daders opnieuw de fout in gaan (recidive) te verkleinen.

Lees meer over:
Tip de redactie