De A67 Eindhoven richting Venlo is maandagavond uren afgesloten geweest na een dodelijk ongeluk. De weg was dicht tussen afrit Helden en knooppunt Zaarderheiken, meldt de ANWB.

Bij het ongeluk waren drie vrachtwagens betrokken. Een van de voertuigen zou rond 17.30 uur op een rij stilstaande trucks zijn gereden. Daarbij kwam een 61-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur om. Een van de chauffeurs moest voor onderzoek naar het ziekenhuis, de derde betrokkene kwam met de schrik vrij.

Rond 21.45 werd de linkerrijstrook vrijgegeven en de omleiding ingetrokken. Het zal vanwege bergingswerkzaamheden nog tot ongeveer 23.30 uur duren voordat de weg helemaal opengaat, meldt Rijkswaterstaat. Ook voert de politie onderzoek uit.

Ook de A20 van Hoek van Holland naar Gouda is bij Maassluis vanaf 17.00 uur enige tijd afgesloten geweest na een ernstig ongeval. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om hulp te bieden. Een auto die op de vluchtstrook stond met pech werd daar aangereden door een vrachtwagen, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Rond 19.00 werd de linkerrijstrook weer vrijgegeven, waarna de onstane file snel oploste en het advies om om te rijden werd ingetrokken.

Video: Dodelijk ongeluk op A67 tussen Eindhoven en Venlo

Dodelijk ongeluk op A67 tussen Eindhoven en Venlo
Dodelijk ongeluk op A67 tussen Eindhoven en Venlo

Beeld: Track'88

'Rommelig'

De VID spreekt maandagavond ondanks de vakantieperiode van een "rommelige avondspits". Bij Hendrik-Ido-Ambacht op de A15 tussen Gorinchem en Ridderkerk is de weg rond 18.45 uur enige tijd dichtgegaan na een aanrijding. Een auto sloeg daarbij over de kop. Rond 19.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Op de A1 bij Rijssen richting Apeldoorn vloog aan het begin van de spits een vrachtwagen in brand. Door het incident verloor de vrachtwagen veel olie, waardoor de rechterrijstrook werd afgesloten. Als gevolg hiervan stond er rond 18.00 uur ruim vijf kilometer file.

Op de A12 vlakbij de grens met Duitsland zorgde een vrachtwagen met pech voor ruim elf kilometer file. De rechterrijstrook was enige tijd dicht, aldus de VID.