Tot drie jaar geëist tegen verdachten Trefpunt drugszaak

In de rechtbank in Den Bosch zijn maandag tegen drie mannen celstraffen geëist tot drie jaar, vanwege hun rol in de drugszaak rond het feestverhuurbedrijf Party King in Best.

Het zijn de eerste strafeisen tegen verdachten die zijn opgepakt bij de grote drugsactie Trefpunt in Zuid-Nederland. Daarbij werden op 4 april dit jaar 124 panden doorzocht, drugslabs opgerold en 56 mensen opgepakt.

Party King fungeerde als dekmantel. Criminelen kwamen er af en aan om drugsdeals te bespreken en maken. De politie kwam het bedrijf op het spoor door een tip, waarna ze er stelselmatig is gaan posten en gesprekken ging afluisteren.

De hoogste strafeis van drie jaar cel gold Toni H. uit Dordrecht. Hij zou twee vuurwapens in bezit hebben gehad, 8500 lsd-zegels, 2,5 liter amfetamine-olie en 47.000 nep-erectiepillen. Die worden gebruikt in combinatie met harddrugs om het effect te versterken.

Tegen Frans R. (53) uit Best werd 21 maanden geëist, waarvan 7 voorwaardelijk. Hij had 37,7 kilo hennep in zijn woning liggen en een geladen pistool. De man heeft bekend dat hij het spul had.

De laatste verdachte, een 52-jarige Amsterdammer, was 34 keer bij Party King geweest. Hij hoorde twintig maanden tegen zich eisen wegens bezit van MDMA, lsd en hennep.

Deze drie verdachten horen 1 augustus hun straf. Het proces tegen de hoofdverdachten en tientallen andere verdachten moet nog beginnen omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

Lees meer over:
Tip de redactie