Honderden mensen vieren in Rotterdam dat coup in Turkije is afgeslagen

Een paar honderd mensen zijn zaterdagmiddag bijeen gekomen in het centrum van Rotterdam om te vieren dat de coup in Turkije niet is geslaagd.

Deelnemers aan de manifestatie verzamelden zich op het Wilhelminaplein. Daarna vertrokken ze in een stoet over de Erasmusbrug. Daarbij zwaaien ze met Turkse vlaggen en roepen ze leuzen.

Automobilisten en scooterrijders geven gehoor door veelvuldig te toeteren. De betogers roepen op tot eenheid. De politie liet weten dat ze toeziet op een rustig verloop van de demonstratie.

Niet alleen in Rotterdam, maar ook in Eindhoven gingen Nederlandse Turken de straat op om bij het Stadhuisplein te vieren dat de staatsgreep niet geslaagd is.

Bij de mislukte staatsgreep vrijdagavond in Turkije kwamen zeker 265 mensen om. Bijna drieduizend coupplegers zijn gearresteerd. Er zouden zeker 1.440 mensen gewond zijn geraakt. 

Bekijk beelden van de demonstratie:

Vrijdagnacht

Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag gingen vele honderden aanhangers van president Erdogan de straat op in Rotterdam.

De NOS sprak zelfs van "duizenden Turkse Nederlanders". De groep verzamelde zich bij het Turkse consulaat in Rotterdam. De politie zette een deel van het centrum af vanwege de demonstratie.

Zij hadden volgens RTV Rijnmond grote Turkse vlaggen bij zich en reden toeterend door het centrum.

Beeld

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl.

Bent u getuige van dit nieuws? Download dan onze NUlive-app (Android of iOS) en livestream video naar de redactie.

Lees meer over:
Tip de redactie